Τριζόνια - Παραλίες

Πλάζ του νησιού

Στα Τριζόνια, υπάρχει η πλάζ του νησιού, που ξεκινάει μετά την τελευταία ταβερνούλα. Εκεί ο επισκέπτης μπορεί να κάνει μια γρήγορη βουτιά. Για αυτούς βέβαια που θέλουν να περπατήσουν, μπορούν να ανακαλύψουν τις δύο αθέατες παραλίες του νησιού.

τριζονια παραλιες πουντα

Παραλία Πούντα

Πούντα, η διάσημη παραλία στο ΝΑ τμήμα του νησιού με την κοκκινωπή της αμμουδιά.
Η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσει κάποιος για την παραλία της Πούντας ξεκινάει από το χωματόδρομο περιμετρικά του φυσικού λιμανιού του νησιού και μετά από μια 30' πορεία μέσα από συκιές, αμυγδαλιές, σχίνους, ελιές, πουρνάρια και κεδροκυπάρισσα συναντά την λεία αμμουδιά της Πούντας. Το άνοιγμα την ακτής δεν είναι ούτε 100 μέτρα. Ολόγυρά της βράχοι αφιλόξενοι και στη μέση ένα μοναχικό φουντωτό κέδρο, μόλις 4 μέτρα από το νερό.

τριζονια παραλιες ασπρα χαλικια

Παραλία Άσπρα Χαλίκια

Στο δυτικό τμήμα του νησιού βρίσκεται η παραλία τα Άσπρα Χαλίκια.
Με αφετηρία πάλι το φυσικό λιμάνι του νησιού και μέσα από πυκνή και ποικίλη βλάστηση και περνώντας ένα ελαιώνα φτάνει κάνεις στα "Άσπρα Χαλίκια". Η διαδρομή είναι περίπου 20 λεπτά και σε αποζημιώνουν τα εξαίσια νερά με τα πολύχρωμα βοτσαλάκια. Το άνοιγμα της δεν ξεπερνά τα 80 μέτρα αλλά έχει νερά δροσερά και διαυγέστατα για να σας χαρίσουν μια τέλεια κολυμβητική εμπειρία.

Υπάρχουν και παραλίες στο νησί που δεν είναι προσβάσιμες με τα πόδια. Μπορεί κάποιος να ρωτήσει για πληροφορίες τους ντόπιους ψαράδες ή τους ιδιοκτήτες των λέμβων.

Trizonia.gr --> Iστοσελίδα με πληροφορίες και φωτογραφίες για τα Τριζόνια Φωκίδας, το νησί του κορινθιακού κόλπου.

Copyright © 2014-2017 Grafisto.gr